Verhalen van de Bosjager

Verhalen van de Bosjager

De Bosjaagr

Ben Plomp, in Rijssen beter bekend als de Bosjaagr, werkte in de periode van 1976 tot 2002 als politieman in Rijssen. In 2002 hing hij letterlijk zijn pet aan de kapstok om zich uitsluitend met kunst bezig te houden. In zijn 26 jaar als politieman in Rijssen heeft hij onder 7 groepscommandanten en afdelingshoofden gediend. Als rechercheur heeft hij in die periode  zaken behandeld, die soms komisch en andere keren juist zeer bedroevend van aard waren. Deze avonturen van de Bosjaagr zullen voor menigeen ongeloofwaardig overkomen, maar zoals men bij de politie in Rijssen algemeen beweerd was en is in Rijssen en Amerika alles mogelijk.

Een deel van de verhalen in dit boek zijn waar gebeurd en al eerder, in verkorte versie, gepubliceerd in de plaatselijke krant, het Rijssens Nieuwsblad. Gezien de vele positieve reacties die hierop zijn ontvangen, worden deze en andere verhalen  uitgebreid in boekvorm uitgegeven. Herkenbare namen in dit boek zijn met toestemming van de betrokkenen geplaatst. In andere gevallen worden geen namen vermeld of zijn namen zodanig veranderd, dat herkenning op basis van de naam van de betrokkenen, onmogelijk is.  Verder staan er in dit boek  enkele avonturen van de Bosjaagr uit zijn jeugd.

In dit boek worden vooral humoristische onderwerpen beschreven. De schrijver heeft gemeend ook enkele minder vrolijke verhalen aan deze bundel toe te voegen, zodat de lezer niet het idee krijgt dat het alleen maar grappen en grollen was bij de politie.

Ben schrijft het pseudoniem De Bosjaagr. De reden hiervoor is  dat in het verleden in Rijssen een politieman bosjaag’r werd genoemd. Vandaag de dag wordt deze naam voor een politieagent veel minder gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *