Love is in the air

Love is in the air

As bosjaagr in Riessen komm ie van alles teeg’n op ’t vlak van de leefde.

Kom je terug van een aanrijding waarbij een collega was betrokken, met bij jouw in de auto de grote baas, die je terug moet brengen naar zijn huis, dan zie je in het schijnsel van de koplampen van de auto midden in het bos twee rode lichten reflecteren. Omdat je in dat soort situaties wilt weten wat er zich in dat bos afspeelt, stel je een nader onderzoek in. Hierbij tref je een jong stel aan die, laten we het maar netjes weer geven, de bloemetjes en de bijtjes letterlijk en figuurlijk aan het bestuderen waren en de bokse op de knieen hebben hangen. Op het moment dat ik mijn baas op dit stel attendeerde, antwoordde deze de historische woorden: “Ik ben mijn bril vergeten”.

Rijdt je met je collega door de Groenekruisbossen in Rijssen, tref je daar twee auto’s aan die wat vreemd en uit het zicht geparkeerd staan. De kentekens worden opgevraagd en de situatie wordt nog vreemder als blijkt dat één auto uit Groningen komt en de ander uit een plaatsje dichtbij Maastricht. Beide auto’s staan niet als ontvreemd gesignaleerd. De auto’s worden vervolgens aan een nader onderzoek onderworpen, maar er wordt niets vreemds aangetroffen.

Na enig overleg besluiten we om ze maar te laten staan en op een wat later moment terug te komen om te kijken of ze al weg zijn. We zitten al weer bijna in de auto, als daar uit het niets een vrouw van middelbare leeftijd uit het bos komt, die ons hevig geëmotioneerd aanspreekt. De vrouw is zodanig van streek, dat wij elkaar aankijken en denken: “Wat hew noe an de fietse hang’n”. De vrouw blijkt de eigenaresse te zijn van één van de auto’s en zij heeft een afspraak met haar geliefde in de Groenekruisbossen in Rijssen. Wat een romantiek!!! Verder blijkt ook dat ze getrouwd is en absoluut niet wil hebben dat haar echtgenoot in kennis wordt gesteld van het feit dat ze hier aan het rollebollen is geweest met haar geliefde. Met veel moeite hebben we haar gerust weten te stellen door aan te geven dat wij niet werken voor een recherchebureau of iets dergelijks en dus ook niet van plan zijn om haar escapades bij haar echtgenoot aan het licht te brengen. Hierna stapt het vrouwtje in de auto en rijdt weg. U zult nu wel denken, “Waar is Romeo gebleven?” Dat heeft u goed, want deze gedachten hadden wij ter plekke ook. Romeo kwam echter niet opdagen. Nadat wij onze weg hadden vervolgd, kwamen we een eind verder een alleen lopende man achterop, die gezien zijn kleding (driedelig pak met glimmende schoenen) hier niet voor zijn plezier liep. Romeo werd vervolgens met zijn naam aangesproken en was hierover ten zeerste verbaasd. (Hij wist niet, dat we zijn naam via het kenteken van zijn auto te weten waren gekomen) In eerste instantie ontkende hij dat hij een afspraak had gehad met zijn geliefde, maar toen hij in de gaten kreeg dat wij van A tot Z op de hoogte waren van hun avontuurtje gaf hij toe met hetzelfde verzoek om dit niet door te geven aan zijn echtgenote. Ook hem hebben we gerustgesteld en medegedeeld, dat hij nu wel zijn auto op kon halen. Dit was echter een probleem, omdat hij niet meer wist waar zijn auto stond. In de consternatie was hij een eind het bos ingelopen en zodoende de weg kwijt geraakt. Omdat in ons reglement staat, dat wij hulp moeten verlenen aan hen die dat behoeven, streken wij maar weer eens over ons hart en brachten Romeo terug naar zijn auto.

In een soortgelijke situatie werden twee auto’s aangetroffen in het buitengebied, die bij het zien van onze Patatwaag’n er als een speer vandoor gingen. Aangezien wij maar met één auto ter plaatse waren, en ons zodoende niet konden opsplitsen, werd op één van de auto’s een  achtervolging ingezet, omdat wij wilden weten welk vlees we in de kuip hadden. De achtervolging was niet mis en de bestuurder (die achteraf een bestuurster bleek te zijn) reed met grote snelheid over landweggetjes in de richting van Rijssen. Zij had echter geen rekening gehouden met de mobilofoon, die door ons waren ingeseind, en werd door collega’s staande gehouden. Uit haar verhaal bleek dat zij een afspraak had met haar geheime geliefde en niet wilde dat haar ouders te weten zouden komen dat zij omging met een persoon die niet door de familie werd geaccepteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *