n

Hieronder vindt u de verhalen die regelmatig worden aangevuld, nadat ze zijn gepubliceerd op Facebook. Klik op het verhaal om deze te lezen.

Terug naar Bosjaagrboek

1.Mijn eerste adjudant
2.Piepekwie
3 Palingstropers
4.Ge-tjan met de Kett’n en de Kamergæije.
5. De Speurneus
6.Een goede buur is beter dan een verre vriend.
7. Waar een haar niet goed voor is
8 Konijnenkraak
9.Frustratie.
10. Gajes uit Haarlem
11. Diefstal fiets.
12.Kromme wetgeving
13.Geluk moet je hebben
14.Gloepens eangwies
15.Straf of geen straf
16.Kip ik heb je
17.Koffie, koffie en nog eens koffie
18. Konijnenkraak
19. Mislukte overval
20.Love is in the air
21. ME weg er mee.
22Openbare dronkenschap
23. Poging tot inbraak
24.Posten
25. De regels van het spel
26,. Rot fokk'n
27. Schiphol
28. Slim maar niet slim genoeg
29. Slippen in  de aanbieding
30. Telefoonkrakers.
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
 
 
 
 

Terug naar beginpagina

De Bosjaagr

Verhalen van een oud politieman

 

 

Ben Plomp, in Rijssen beter bekend als de Bosjaagr werkte van 1976 tot 2002 als politieman in Rijssen. In 2002 hing hij letterlijk zijn pet aan de kapstok om zich geheel met kunst bezig te houden. In de tijd dat hij werkzaam was bij de politie in Rijssen heeft hij gediend onder 7 groepscommandanten en afdelingshoofden en heeft hij zich ongeveer 20 jaar als rechercheur in deze plaats met zaken bezig gehouden die soms komisch van aard waren maar ook zaken die zeer bedroevend waren. Deze avonturen zullen voor menigeen ongeloofwaardig overkomen, maar zoals bij de politie in Rijssen algemeen werd beweerd was in Rijssen en Amerika alles mogelijk.

Veel van de verhalen die in dit boek zijn omschreven, zijn waar gebeurd en al eerder in verkorte versie gepubliceerd in de weekkrant het Rijssens Nieuwsblad. Gezien de vele reacties die hierop werden ontvangen werden deze verhalen nu in de originele versie in boekvorm uitgegeven.

Om herkenning te voorkomen werden er geen namen vermeld of werden namen zodanig  veranderd, dat herkenning onmogelijk is. Namen die in dit boek zijn vermeld, dan is dat met toestemming van de betrokkene.

In dit boek worden vooral humoristische onderwerpen beschreven, doch Ben heeft gemeend ook enkele niet zo leuke verhalen aan deze bundel toe te voegen, zodat de lezer niet de gedachten heeft of kan krijgen, dat het allemaal rozengeur en maneschijn was  bij de politie.

Ben schrijft onder het pseudoniem "De Bosjaagr". Tegenwoordig niet zo veel meer, maar vroeger werd in Rijssen een politieman bosjaag’r genoemd, zodoende heeft hij voor dit pseudoniem gekozen.